18 Eyl 2009

Avrupa'da Bizimkiler Gecesinin Ardından

Panathinaikos – Galatasaray maçı ile başlayalım…

2 takımda kendi liglerinde namağlup, aynı sistem, Hollandalı teknik adamlar.Ten Cate daha önce Barcelona’da bizimkinin,yani Rijkaard’ın asistan hocası.Maçtan önce ister istemez düşündüm "boynuz kulağı geçermi?” diye. Düşündüğüm olmadı çünkü Galatasaray maça çok erken bir gol ile başladı.Bu tabii bizim için çok iyi oldu.Dikkat ederseniz Beşiktaş ve Panathinaikos maçlarında üst düzey bir futbol sergilemedi Galatasaray ama 2 kaleye de 3 er gol yolladı. Mehmet Topal ve Mustafa Sarp’ın uyumu dikkat çekti, Sabri’nin inanılmaz yükselişi ve tabii ki de EMRE AŞIK... 36 yaşında Galatasaray gibi bir takımın kaptanı, defansın bel kemiği, bir mucize olsa da hep 36 da kalsa bu takımdan hiç gitmese... Bilmiyorum sizlerin düşünceleri neler. Şu an için gerçekten takım çok yorgun,özellikle Arda. Milli takımda Fatih Terim pestilini çıkartmış Arda’nın,hiç bu kadar yorgun görmemiştim kendisini.Ayrıca gazetelerde şu başlığı görünce içim bir kıpırdıyor heyyt be diyorum,o başlık ne mi? “İŞTE GALACTICOS”.


Bir zamanların Real Madrid’ine deniyordu(hoş şimdi II.Galacticos devri başladı Madrid'te), takımdaki oyuncuları Zidane, Beckham, Ronaldo(Çakması değil), Owen, vs. Galatasaray’da bu sene efsane bir kadro kurdu ve ciddi başarılara imza atacağına adım kadar eminim.Galatasaray bu sene her kupanın en ciddi adayıdır,duyduk duymadık demeyin, şu futbolu görüyorsunuz,takım kapasitesinin %60 - %70 ile oynuyor açıkcası %100’ü büyük merakla bekliyorum. Panathinaikos iyi pas yaptı diyebiliriz gol pozisyonlarına da girdi hatta çok inanılmaz goller kaçırdılar. Mustafa Denizli’nin Beşiktaş’ı gibi oynuyorlar ama bütün sahanın kale olmasını istiyorlar gibi. Albert Roca takımdaki yorgunluğu giderdiği zaman daha iyi sonuçlar alınacak,daha iyi top oynayacak Galatasaray.



Sürpriz olmayan bir maça geldi sıra Fenerbahçe – Twente

Hollanda ligini izleyenler bilir,Twente’nin ne kadar iyi bir takım olduğunu, futbolu takip edenler bilir Mclaren’in ne kadar kurt ve ne kadar iyi bir hoca olduğunu. Daha kuralar çekilirken çerez diye adlandırılan Twente, açıkcası Fener’i çerez yaptı. Beraberliğe geldiler 3 puanı alıp Hollanda’ya döndüler ama Güiza’yı inatla oynatan bir hoca bu mağlubiyeti hak etmiştir demektir.Sen ki,teknik direktörlüğe senelerini vermiş bir hocasın,oyun zekası inanılmaz denenlerdensin peki bunu tüm Fenerbahçeliler,tüm Türkiye görürken sen nasıl görmüyorsun. Yedek kulübesinde Güiza’dan daha iyi bir adam oturuyor ve sen onu oyuna almıyorsun,o kim mi? “SEMİH ŞENTÜRK”. Semih daha ne yapsın oynamak için?Sezon sonu bu takımdan giderse şaşırmayın,bence gitsin de çünkü ne yaparsa yapsın oynayamayacağı kesin gibi.




Kısacası Twente Fenerbahçe’yi çözmüş ve onlardan iyi pas yaptılar, kontra atakları iyi değerlendirdiler,maçın kontrolü de onlardaydı. Topuz baraj hatasını affetmedi ama Twente’de Fener’in kaleci ve savunma zafiyetini affetmedi.Kieran arkadaşım maçı izlerken geldi yanımıza ve N'kufo ne yaptı dedi,daha bişey yapmadı dedik hemen ardından ben burdayım dercesine 2 gol attı.Bu maçın Fener’e ders olmasını diliyorum ve tez zamanda Avrupa maçlarında galibiyetlere başlamalarını umuyorum..
by Berkan Cönger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder