9 Eyl 2009

Bosna Hersek - Türkiye Maç Raporu



Öncelikle yazıma bu sayfada bana yer ayıran futbol aşığı,bir anlamda idolüm sayılan kierana teşşekür ederek başlamak istiyorum.
Neyse biz hemen konumuza giriş yapalım:
Her ne kadar Fatih Terim karşıtı olsam da bende Dünya Kupası'nda Türkiyeyi izlemek ve Messi'nin Gökhan Gönül karşısında yad a Kaka'nın Servet Çetin karşısında neler yapabileceğini görmek isteyenlerdenim.

Hoş Arjantin'in de katılacağı belli degil ya...

Bu maç Bosna açısından daha kolay gözüküyordu ama formda olan bir Arda,Tuncay ve Emre varken istediklerini sahaya yansıtmaları o kadar kolay olmayacak diye düşünüyordum.
Öte yandan futbolcular ve teknik adamlar dışında bu kupaya katılmak Bosna halkı için çok önemli çünkü yıllarca savaşlarla ve açlıkla büyümüş bir halkın futbolda da başarıya hasret,aç olması çok doğal bir durum.
Türkiye açısından bakmak gerekirse 2002'deki 3.lükten sonra büyük bir gerileme yaşanmış 2008 Avrupa Şampiyonsıyla bu özlemimizi dindirmiş olsakta bir dünya kupasında gözükmek Arda veya Sercan gibi oyuncular için çok önemli olacaktır.

Ama...

Türkiye için final niteligi taşıyan maçı ne yazık ki millierimiz 1-1 kalarak dünya kupasına katılma şansımızı zora soktu.Matematiksel olarak şansımız devam etse bile ben artık guruptan çıkabiliceğimize ne yazık ki inanmıyorum.Maçın değerlendirmesini yapmak gerekirse,baskısını her zamanki gibi ilk yarı fazla hisettiremeyen bir Türkiye ve buna karşı defansif ve beraberliğe oynayan bir Bosna gördüm.Tabii duran toplarda tehl,kel, olcakaklerını tahmin etmek o kadar zor değildi.Çünkü birazcık Avrupa futbolunu tak,p eden herkes Salihovic'i veya Misimovic'in duran topları nasıl kullandığını bilir.Ayrıca Arda Turan'ın ne kadar yorulduğunu, Tuncay Şanlı'nın maçta isteneni vermediğini, Emre'nin topu atağa çıkarırken çok basit kaybettiğini söylemek gerekir. Ayrıca Fatih Terimi'n itirazı sonucu takımını yanlız bırakması diğer bir dezavantajımız oldu.

Bosna ise taraftar gücünü arkasına alarak kendileri için çok iyi bir sonuçla İspanya'nın karşısna çıkmayı bekliyor artık. Her ne kadar millilerimiz gruptan çıkamasalarda Bosna'nın çıkmasına üzülmiycegimi de belirtmek istiyorum.Üstelik Bosna'nın dünya kupasında sürpriz sonuçlar alabileceğini düşünüyorum.

Yazımı bitirirken her ne kadar Türkiye'nin gruptan çıkma ihtimali zayıflsa da son dakika gollerine alışık oldugumuz takımımızın bizi bir son dakika golüyle daha sevindirmesini istiyoruz...



by Kieran's bro'

2 yorum:

  1. öcelikle, ilk yazında seni çok başarılı buldum, futbolu tarihsel ve sosyolojik olaylarla harmanlaman güzel olmuş. inan ki, Bosna'nın gitmesi hiç zoruma gitmeyecek ve dünya kupasında onları destekleyeceğim. yazılarının devamını bekliyorum...

    YanıtlaSil
  2. sağol hector.bende bosna'nın çıkmasına üzülemeyeceğim.ama umarım biz zoru başarır ve gdebiliriz.


    kieran's bro

    YanıtlaSil