5 Mar 2010

Türkiye'ye Fazla Bir Adamdan Seçmeler #1


"Daha çok felsefe kitaplarına ilgi duyuyorum. Bir ara roman çok okuyordum. Bazen okuduklarımın da boşuna olduğunu anladığım zamanlar oldu. Bazıları ise çok fikir verdi bana. Gençlik yıllarımda Jack London’ın Martin Eden adlı bir kitabını okumuştum. Bir yazarın yazılarının yayımlanması için verdiği mücadeleyi anlatıyordu. İnatçı, ısrarlı, sabırlı olmak ve çalışmak benim için gençliğimde çok önemliydi. O karakteri kendimle bağdaştırdım ve beni çok etkiledi."


Geçen hafta Habertürk'te Şenol Güneş belgeseli vardı.Fırsat bulup izleyememiştim.Sonunda internetten izleyebildim.Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş.Ancak yukarıdaki sözler belgeselden değil,Star gazetesine verdiği röportajdan.Bilmiyorum,bir tek bana mı ilginç geldi bilmiyorum ama Türkiye sınırlarında bırakın Jack London'u,kitap okuma alışkanlığı olan herhangi bir teknik adama rastlamak gerçekten kolay olmasa gerek.Sadece bu açıdan değil,bir insan olarak barındırdığı tüm özellikleriyle Türkiye'ye fazla bir karakterdir.Kendisinin de söylediği gibi Trabzonludur,Türktür ve en önemlisi Adamdır.

2 yorum:

  1. yazınızdan müsadeniz olursa alıntı yapmak isterim.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir yazı olmuş kutlarım.sadece bir futbol adamı değil bir filozof ve bilge zaten öğretmen kökenli ama hep kendini geliştiren tabi mustafa denizliyi de yabana atmam ama fatih terim benim nezdimde insan olarak pek yoktur.getirdiği kupa da takım bazında tamam ama türkiye'yidünya 3.yapmıi bir güneş ile pek
    karşılaştırılmamalı.senin saygıyla önünde eğiliyoruz şenol hocam.

    YanıtlaSil