1 Haz 2010

Ada'da Sezonun En İyi Teknik Adamları #1 Harry Redknapp


Allardyce ile birlikte Premier Lig'in yoğun temposunu kaldırmakta zorlanan isimlerden bir diğeri Redknapp. Daha önce yazmıştık, ciddi bir rahatsızlığı olmamasına rağmen, stresten korunmak için 1 senedir düzenli olarak kalp ilaçları alıyormuş. Yaşının 63, çalıştığı ligin Premier Lig olduğunu düşündüğümüzde Redknapp'in ilaç alması, Ferguson kadar soğukkanlı olmayı beceremediğine göre son derece normaldir. Tottenham, Şubat'ın sonundan Mart sonuna kadarki periyodu yenilgisiz tamamlayarak 4.'lüğü almıştu ve son dört haftaya kadar bu konumunu korumuştu. Dördüncülük için City ve Villa ile yarışırken, bir anlamda kendi göbeğini kendisi kesmek zorunda kaldı ve son 6 maçlık periyotta Arsenal, Chelsea ve rakiplerinden City'i yenerek Şampiyonlar Ligi yolcusu olmaya hak kazandı.

Geçen sezondan itibaren, Redknapp'ın Tottenham'ı bir başka idi. Juande Ramos ile galibiyete hasret kalan transfer şampiyonu Spurs, Redknapp'dan sonra bambaşka bir çehre kazanmış fakat yalnızca ligde rahat bir pozisyonda yer almayı başarabilmişti. 2009-2010 sezonu ise Redknapp için olağanüstü geçmişti. Eski takımı Portsmouth'tan getirdiği Kranjcar, Crouch, Defoe ve Kaboul bu sezon takımın başarısında en önemli rolü üstlendiler. Bunun yanında, Ramos dönemi transferlerinden kaleci Gomes, Modric ve Pavlyuchenko gibi yıldızları silmedi, onlara sahip çıktı ve mevcut yapıyı Huddlestone,Palacios ve Bale gibi isimlere aktif rol vererek güçlendirdi. Öyle ki, Redknapp'ın Tottenham'ında görev alan oyuncuların tümü vasatın üstünde bir performans sergiledi bu sezon. Big Four'un içine girmeyi başardılar. Daha doğrusus Big Four zincirini kırdılar. Bunu son 10 yılda sadece Leeds, Newcastle ve Everton başarmıştı. Üstelik o zamanlar Chelsea ve Manchester City tarihin sahnesinde bu kadar önemli bir yere sahip değildiler.

Big Four zincirini kıran, parmakla gösterilen bir takım yaratmayı başaran Redknapp, bugün İngiltere Milli Takımı'nın omurgasını oluşturan, Ferdinand, Carrick, Joe Cole ve Lampard gibi isimlerin yetiştiği West Ham akademisinin başındayken dahi bu kadar başarılı olamamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder