7 Haz 2010

Gole En Yakın 4 Numara : Tim Cahill


Moyes'in Dünya Kupası'nda yer alacak olan, Cahill, Pienaar, Howard ve Donovan başta olmak üzere tüm oyuncularının, kupanın en parlak oyuncuları arasında yer alacağını düşünüyorum. Futbol algıları öylesine açık ve geniş ki böylesi turnuvalar tam da onlar için sanki.

Ne var ki Cahill bu isimlerin hep bir adım ötesinde yer alıyor. Premier Lig'de geçirdiği 6 seneden sonra ligin en iyi oyuncuları arasında yer almayı başardı. Etkili kafa vuruşları ve bitiriciliğiyle ünlenen Cahill, aynı zamanda Kangurular'ın ilk Dünya Kupası golünün de sahibi. 2006'da Japonya'ya 83. ve 88. dakikalarda attığı iki muhteşem gol ile ülkesinin ilk Dünya Kupası galibiyetinin mimarı olurken, uluslararası anlamda belki de ilk kez adını bu kadar kuvvetli duyuruyordu Samoa asıllı Avustralyalı. 2006 yazı tüm Avustralya için bir masaldan farksızdır. İkinci kez katıldıkları, dünyanın en büyük turnuvasında daha önce hiç yaşayamadıkları duyguları tadıyor, ilk gollerini, ilk galibiyetlerini ve hatta ilk kez bir üst tura çıkma sevincini yaşıyorlardı. Cahill ise üstün gol sezisi ve hedefe kitlenmiş gol vuruşlarıyla kupanın heyecanla takip edilen isimlerinden biri olmayı başarıyordu.

Aradan 4 yıl geçti. Ülkenin en önemli futbol ikonlarından Harry Kewell'i Galatasaray formasıyla izleme şansına eriştik. "Kule forvet" Viduka futbolu bıraktı. Tecrübeli kaleci Schwarzer kariyerine ikinci UEFA finalini ekledi ve kaptan Lucas Neill geötiğimiz yılı Galatasaray'ın stoperi olarak tamamladı. Yalnız bir şey değişmedi; Cahill halen Kangurular'ın en önemli gol umudu. O da bu beklentilerin farkında ve o da Dünya Kupası'na çok başka anlamlar yükleyenlerden. İnancım, Cahill'in turnuvanın adından en çok söz ettiren oyuncularından biri olacağı yönünde. Gole en yakın "4" numaradan, birbirinden farklı, ilginç, ustalık isteyen 3 veya 4 gol izleyeceğimizi düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder