31 Ağu 2009

EPL'de Haftanın Notları


*İlk olarak Manchester'dan başlamak istiyorum.Onlar hakkındaki fikrim değişmedi.Çoğu futbolseverin aksine hala şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu düşünüyorum Manchester'ın.Belki iyi oynamadılar ama ne yapılması gerektiğini biliyorlar.Kısaca işin ehli olmuşlar diyebiliriz.Kötü oynadıkları bir maçta puan alabildiler ve bunu hiç zorlanmadan yaptılar.Kötü futbolu övecek değilim ama nedense Manchester'ın iyi yolda olduğunu hissediyorum.


*İyi yolda olanlardan biri de Arsenal.Yenilgiye rağmen.Fabregas ve Rosicky'nin takıma katılması ve Ramsey,Wilshere gibi yeteneklerin daha fazla süre almalarıyla bu uzun yolda onlarında iddialı takımlardan biri olacağı kanaatindeyim.


*Liverpool'da ise işler iyi gitmiyor.Bolton karşısında bile çok vasat bir görüntü çizdiler ve galibiyeti yine Gerrard sayesinde aldılar.Zaten takımda Gerrard dışında şampiyonluk isteyen biri daha yok gibi.Hatta yok diyebiliriz.İşleri zor.Oysa lig öncesinde en büyük favorilerden biriydi tüm kamuoyunda.Xabi Alonso'nun ayrılışı da bu motivasyon kaybına sebep olmuş olabilir tabii.Takım kendine inanmıyor.Umarım Aquillani takıma iyi bir hava getirir.


*Fulham ligin en takdir ettiğim takımlarından biriydi geçen sezon.Onları Turkcell Süper Lig'in Denizlispor'u olarak görüyorum.Çok kısıtlı bir kadroya sahip olmalarına rağmen iyi yerlere gelebildiler.Önce ligde tutundular.Ardından da düşmeleri beklenen geçen sezonu 7. bitirerek Avrupa Kupaları'na katılmaya hak kazandılar.Fakat bu sezon işler yavaş yavaş tersine dönmeye başladı.Aynı Denizlispor gibi.Mağlubiyetler gelmeye başladı ve geçen sezonu mumla arayacaklar gibi görünüyor.


*Manchester City Portsmouth karşısında zorlandı.Kadronun sürekli genişlemesi ve ilk 11'in birbirine alışma sürecinde olduğu belli oluyor.Bu sene şampiyonluk uzak bir ihtimal gibi.Ancak ilk 4'ü ciddi bir biçimde zorlayacaklardır.Adebayor,Ireland ve Bellamy ilk haftaların gözde isimlerinden oldular.Herkesin hemfikir olacağı gibi zamana ihtiyaçları var.


*Aston Villa için söylenecek pek bir şey yok.Zaten oturmuş bir kadroya bir kaç iyi takviyeyle kadroyu güçlendirdiler ve yavaş yavaş eski formuna geri dönüyor Villa.Yine ilk 6 için savaşıcaklardır.


*Son olarak tahminlerle bitireyim yazıyı:


*Everton ilerleyen haftalarla birlikte yükselişe geçecektir.

*Portsmouth ve Wigan düşer.Üçüncü için adaylar ise Bolton,Wolves.Plase ise Burnley

*Tottenham aşağılara doğru yumuşak bir iniş yapacaktır.

*Big Sam'in Blackburn'ü de düşme hattının hemen üstünde yer alır.

*Sunderland bu senenin en iyi takımlarından biri olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder