2 Ağu 2009

Siftah Fenerbahçe'den


Beşiktaş hakkındaki görüşlerim maç başlayana kadar çok olumluydu ancak maç içinde özellikle son 25 dakikada bu görüşü ters yüz ettiler.Özellikle son 10 dakika pas yapmaya çalışırken hiç bir oyuncu atılan pası bir seferde kontrol edemedi,her top sektirildi.Özetle Beşiktaş son 20-25 dakika hiç bir şey yapamadı.Ferrari,hakkındaki görüşümü desteklemeye devam ediyor.Müdahalelerde yavaş kalıyor ve çoğu topu kalecisine oynuyor.Oysa onun kalibresinde bir stoperden beklenen topu geriye değil ileriye doğru oynayabilmesidir.Sivok hatalarının golle sonuçlanması talihsizliği dışında takımın en dirilerindendi.İsmail için de en iyi ifadeyle daha çok genç diyebiliriz.Onun tekniğinde bir bekin ortaları daha alçaktan açması gerekiyordu.Aynen Güiza'nınki gibi...Rıdvan'ın da hemen hemen her pası isabetsizdi.Bobo ilerde çırpındı,Nobre ise ona nazaran daha durgundu.Ernst'in bu sene üstüne koyarak oynayacağına şüphe yok Fink onu bu anlamda çok rahatlatıyor.


Fenerbahçe ise bu sezon şampiyonluğun en büyük favorisi konumunda şu an için.Oyunları her an etkili değil ama hücum silahları istedikleri zaman oyunu ele geçirebiliyorlar.Bu maç için en önemli artıları topu her seferinde ileriye hızlıca taşıyabilmeleri ve son dakikalarda Beşiktaş'a oynayacak alan bırakmamalarıydı.Yinede stoperlerinin zayıf olduğunu söyleyebiliriz.Böylelikle Fenerbahçe Süper Kupa'yı 2. kez müzesine götürmüş oldu ve bu alanda birinciliği ele geçirdi.

1 yorum:

  1. fenerbahçe'nin en etkili ismi Guiza ve Cristian Baroni'ydi. Beşiktaş'ta Ernst ve Sivok iyi görüntü çizdi. Ama Fenerbahçe topu ileriye oynamak isteyen oyunculardan kurulu olduğu için son dakikalarda daha atak bir görüntü çizdi. Gollerde böylece gelmiş oldu. Bilica, çok iyi oyun kuruyor. Bu da tabii ki Fenerbahçe'nin ataklarını şekillendiriyor.Belki de Popescu'dan sonra topu oyuna en iyi sokan tek bek Bilica. Ama hız ve çeviklik konusunda sınıfta kalıyor. Bir hızlı stoper Fener'e şart. Beşiktaş'a hala bir forvet gerekli gibi...

    YanıtlaSil