18 Ağu 2009

CHOKE


Öncelikle Chuck Palahniuk'un sıkı bir takipçisi olarak Tıkanma'nın en az Dövüş Kulübü kadar önemli bir roman olduğunu söylemeliyim.Varoluşa dair sorunlar,arayış,tedirginlikler,başarılı bir kurgu ve sizi hemen etkisi altına alabilen bir dil var romanda.Romandaki detaylarla filmdekileri karşılaştırınca,film ister istemez yetersiz kalıyor.Yine de yönetmenin genel itibariyle kitaba sadık kaldığını söyleyebiliriz.Cesurca çekilmiş seks sahnelerinin dışında film nasılsa biraz Hollywood vari olmuş.Oysa o tip bir karakterin arayışlarının sonlanmayacağı aşikar.Filmin Fight Club etkisi yaratmayacağı kesin ama kitapta daha da çok bulunan mizahi öğeler ve sonlara doğru felsefi sözleryle izleyiciyi tatmin ettiğini söyleyebiliriz.Filmi Clark Gregg'in çekmesi Tıkanma adına en büyük talihsizlik olmuş diye düşünüyorum.Zira Palahniuk diyince aklıma David Fincher geliyor hemen.Sam Rockwell ise şüphesiz filmin en iyisiydi.İsmini bilmediğim "Ursula" ise en güzeli...

2 yorum:

  1. Aylar önce filmin DVDRip'ini indirip izlemeye yeltendim ancak 10 dakika dayanamadım, çok amatör kamera açıları ve ses düzeni var. Kitap iyi hatırlarla kalsın diye bir daha hiç açıp bakmadım . Kitabınıysa tekrar tekrar okuyabilirim.

    YanıtlaSil
  2. evet aslında kitabın yarattığı etkiyi bozmamak için iyi bir yöntem hiç izlememek.ama ben dayanamadım.sonuç olarak da belirttiğim gibi başyapıtlık bir hikayeye sadece vasat bir film çekilmiş.

    kitabı tekrar tekrar okuma konusunda da hemfikirim

    YanıtlaSil